Skip to content

De Dorpshoeve

Vachtverzorging
unnamed (2)
De Dorpshoeve

Het is belangrijk dat de vacht van uw Berner goed verzorgd wordt. Om klitten en vilt plekken te voorkomen kunt u uw hond een paar keer per jaar laten ontwollen. Hierbij wordt de dode en losse onderwol verwijdert en het zorgt er voor dat uw hond een langere tijd minder verhaard.

8

Vachtverzorging

Wat houdt het ontwollen precies in:

De hond gaat eerst in bad en wordt grondig gewassen en daarna droog geblazen met een waterblazer. Door dit te doen gaat alle onderwol goed los zitten en kan het meeste er al uit geblazen worden.

Daarna wordt de hond laag voor laag gekamd zodat ook de laatste losse wol ook wordt verwijdert. Hierna wordt de vacht waar nodig is bijgewerkt.

9

Trimsalon Wielink

U kunt in Trimsalon Wielink natuurlijk terecht voor de vachtverzorging van uw Berner Sennen, maar in hondentrimsalon Wielink is ieder hondenras welkom! Klik hieronder voor een directe verwijzing

https://www.trimsalonwielink.nl/

Ook kunt u zelf mee werken aan de vachtverzorging door uw Berner regelmatig te borstelen. Eenmaal per week is al voldoende. Alleen is het wel belangrijk om de juiste borstels aan te schaffen zodat de vacht niet beschadigd. Voor de juiste borstels kunt u bij mij terecht.

Picture 1 - Trimsalon